June 30, 2020

Zwangerschapsshoot & newbornshoot

Zwangerschapshoot & newborn shoot

Een fotoshoot laten maken tijdens je zwangerschap; je hebt het vast in je omgeving gezien. De laatste jaren wordt dit in Nederland steeds vaker gedaan. En terecht! De zwangerschap is zo’n bijzondere periode, eentje die het waard is om voor altijd vastgelegd te worden. Maar wat is het beste moment voor een zwangerschapsshoot? En waarom zou je er eigenlijk eentje laten maken?

Vooral de laatste weken van de zwangerschap tegen je uitgerekende datum kunnen wel eens wat zwaarder aanvoelen en heb je meer kans op fysieke ongemakken waardoor ik zou aanraden om een shoot rond 30/32 weken te plannen, maar in ieder geval vóórdat je 36 weken bent. Zo weet je ook zeker dat je niet je zwangerschapsshoot misloopt, bijvoorbeeld als je eerder bevalt vanaf 36 weken. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat dit zal gebeuren, maar je weet het natuurlijk nooit. En dat is zonde van je mooie zwangerschapsfoto’s. 😉

Soms loopt een zwangerschap anders dan je had verwacht of ben je in deze periode druk met andere zaken. Zo ook kreeg ik van M&M een last minute telefoontje of ik hun zwangerschap wilde vast leggen. Ze was al 37 weken zwanger dus deze shoot moest er even tussendoor gepland worden. Zo gezegd zo gedaan, de shoot stond gereserveerd. Dat een geboorte zich niet laat plannen blijkt wel weer, want een paar dagen later kreeg ik een telefoontje dat het wat begon te rommelen. We hebben toen besloten de shoot een dag later te houden en dat is maar goed ook! Een dag na de zwangerschapsshoot werd de kleine Tess geboren.

En wat bijzonder blij waren ze met de foto’s, want twee weken na de geboorte mocht ik terugkomen bij het gezin thuis voor een newborn shoot. Wat is het heerlijk om zo’n klein baby’tje te fotograferen, zo leuk!

Zwangerschapshoot
Zwangerschapshoot Lotte Ruesink Photography
Zwangerschapshoot Lotte Ruesink Photography

Ben je er klaar voor?